Nautintomatka Kreikkaan

Historiaa ja kulttuuria pursuava Kreikka houkuttelee vieraakseen vuosittain satojatuhansia suomalaisia. Osaa Kreikassa viehättää sen ikivanha kulttuuri, toiset taas hakevat maasta lämpöä, aurinkoa, hiekkarantoja, merta ja luonnon kauneutta. Kreikkaan kuuluu myös lähes 2 000 saarta, joista osa on erittäin suosittuja turistikohteita, toiset taas täysin asuttamattomia paikkoja.Kreikka on jo kymmenien vuosien ajan kilpaillut suomalaisten suosituimman eurooppalaisen matkakohteen asemasta yhdessä Espanjan kanssa. Espanjan tavoin Kreikka tarjoaa matkailijalle monenlaisia kohteita, joista omansa löytää niin kaupunkilomien, kulttuurin kuin rantalomienkin ystävä. Espanjasta kohteena voi lukea lisää artikkelistamme Nautintoloma Espanjassa.

Kaupunki- ja rantalomakohteita

Kaupunkilomista pitävän kulttuurin ystävän kannattaa suunnata Manner-Kreikkaan Ateenaan tai muihin suurempiin kaupunkeihin, kun taas aurinkoa, rantoja ja merta etsivien kannattaa valita jokin saariston rantakohteista. Suosituimpiin rantakohteisiin kuuluvat muun muassa Rodos, Kreeta, Lefkas ja Zakinthos. Kreikasta löytyy siis matkakohde jokaiseen makuun, se kannattaa vain valita huolella oman mielenkiintonsa mukaan. Lisää tietoa Kreikan matkakohteista saa esimerkiksi Kohteet.fi-sivustolta.

Monipuolista lomailua

Tekemistä Kreikasta löytyy laidasta laitaan niille, jotka hakevat lomaltaan muutakin kuin auringon palvontaa. Maassa on yhteensä 17 Unescon maailmanperintökohdetta, joten kulttuurinähtävyyksiä riittää niistä kiinnostuneille. Lapsiperheet voivat suunnata vesi- ja huvipuistoihin, joita löytyy useimmista rantalomakohteista. Rantakohteista löytyy useimmiten myös sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia vesiurheilusta kiinnostuneille. Ostoksia voi tehdä suurkaupunkien lisäksi myös rantakohteissa, ja kreikkalainen ruokakulttuuri on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.