Nautintomatka Kroatiaan

Balkanin niemimaalla, Adrianmeren rannalla sijaitseva Kroatia on erittäin suosittu matkailukohde, joka on noussut myös suomalaisten keskuudessa suureen suosioon.Maan suurimpana vetonaulana toimii upean turkoosi meri, mutta moni matkailija on tyytyväinen myös Kroatian hintatasoon. Kalleimmillaan Kroatia on sesonkiaikaan, joten sesongin ulkopuolella eli loppukeväästä, alkukesästä tai alkusyksystä matkaava lomailija välttää paitsi suurimmat turistimäärät, myös kalleimmat hinnat. Meren lisäksi Kroatiasta löytyy kauniita historiallisia kaupunkeja ja upea luonto.

Suosituimpia suomalaiskohteita

Kroatia on ennen kaikkea rantalomakohde pitkien rantaviivojensa ja lukuisien saariensa johdosta ja sopii näin ollen loistavasti nautintomatkakohteeksi. Saarista suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvat muun muassa Hvar, Krk, Korčula ja Mljet. Saarten välillä kulkee etenkin sesonkiaikaan hyvät lauttayhteydet, joten aktiivisimmat matkailijat voivat harrastaa helposti esimerkiksi saarihyppelyä nähdäkseen mahdollisimman paljon lomansa aikana. Yhteensä rantaviivaa kertyy huikeat 6000 km. Maasta löytyy kuitenkin myös paljon vierailemisen arvoisia kaupunkeja kuten pääkaupunki Zagreb, Split, Dubrovnik, Trogir ja Zadar.

Monipuolista tekemistä aktiivisemmalle lomailijalle

Kroatia on muiden suosituimpien lomakohteiden tavoin erittäin monipuolinen kohde ja tarjoaa jokaiselle matkailijalle jotakin mielenkiinnon kohteista riippumatta. Auringon palvoja löytää loputtomasti rantoja joka puolelta maata sekä eri saarilta. Seikkailumielisempi nautintomatkailija kiertää mannerta ja saaria laajemmin, ostosmatkaaja suuntaa suurempiin kaupunkeihin ja historiasta kiinnostunut tutustuu historiallisiin kohteisiin.Vesiurheilusta kiinnostuneille on tarjolla niin ikään runsaasti mahdollisuuksia ja sisämaasta löytyy uskomattoman kaunis Plitvicen kansallispuisto putoavine järvineen. Aktiivilomailija voi harrastaa Kroatiassa lisäksi muun muassa patikointia, pyöräilyä, kiipeilyä, golfia, varjoliitoa, purjelautailua, sukellusta, koskenlaskua, melontaa ja ratsastusta. Kroatian edustalla järjestetään myös erilaisia Välimeren risteilyjä ja matkailijat voivat vuokrata veneitä omaan käyttöönsä.